Dartbord ophangen

Dartbord ophangen

Een dartbord ophangen hoe doe je dat? De afstand tot het dartbord en de hoogte van het dartbord zijn vastgelegd in de officiële spelregels.

Afstand dartbord

De afstand van het dartbord tot aan de oche is 2,37 meter. Deze afstand wordt gemeten vanaf de voorkant van het dartbord tot aan de voorkant van de oche. Dus de kant waar je de voet tegen de oche zet.

Hoogte van het dartbord

De hoogte van het dartbord meet je vanaf de grond tot aan het hart van het dartbord. Dit is precies in het midden van de bullseye. Deze hoogte is 1,73 meter.

Houd er rekening mee dat wanneer je iets op de grond hebt liggen je de dikte hiervan moet meeberekenen. Gooi je bijvoorbeeld vanaf een loopmat met een dikte van 1 cm dan moet de bullseye op 1,74 meter vanaf de grond komen te hangen.

controle

De afstand van de bullseye tot aan de achterkant van de oche moet dus 293,4 centimeter zijn. Je kunt een touwtje spannen en vervolgens de lengte meten. Er zijn echter ook speciale meetlintjes in de handel (ochemate) die exact deze maat zijn en die je in het darbord kunt vastprikken.

Succes met het ophangen en veel dartplezier!
  John     09-10-2014 23:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.